در این مطلب قرار است ما به شما کمک کنیم تا بهترین مرکز سمعک تهران را پیدا کنید، اما خب در حال حاضر انقدر محصولات متنوع سمعک در بازار وجود دارد که انتخاب یک سمعک مناسب برای شما کار آسانی نیست.

بانضمام اینکه بعضی مراکز فروش سمعک به دلیل وابستگی به یک برند خاص (زیمنس، ویدکس، اتیکن و ...) تلاش می کنند نیاز شما را به برندی که در آن تبحر دارند پاسخ دهند.

البته این نکته نافی کیفیت برندهای موجود در بازار نیست اما تمام تلاش ما این است که شما بهترین سمعک را بدون در نظر گرفتن برند خاصی انتخاب کنید.

خب شاید قصد و حوصله خواندن تمام این مطلب را نداشته باشید، پس از جدول زیر استفاده کنید و به قسمتی از مطلبی که می خواهید بروید.

صدا های مختلف دنیا از شر شر باران تا لالایی مادر موسیقی دل انگیزی هستند که تا وقتی فرد  قدرت شنوایی را از دست ندهد قدردان آن ها نیست. اما حال سمعک معجزه قرن حاضر با استفاده از تکنولوژی به برگشت سلامت شنوایی و لذت بردن از لحظه لحظه زندگی کمک شایانی کرده است. اگر به دنبال بهترین مرکز سمعک در تهران هستید پیشنهاد می شود مطالعه این مطلب را از دست ندهید. 

کم شنوایی پنهان چیست؟

بسیاری از افراد خود از وجود اختلالات کم شنوایی مطلع نیستند ولی می توان با مشاهده علائمی این احتمال را داد که دچار افت شنیداری شده اند. 

معمولا این گروه گفته های دیگران را به سختی متوجه می شوند. نبود تمرکز به ویژه در محیط های شلوغ از دیگر مشکلات این مبتلایان است بطوری که اغلب در جمع های خانوادگی نیز سکوت را ترجیح می دهند. 

کارشناسان شنوایی سنج و پزشکان متخصص افرادی هستند که پس از مشاوره و غربالگری تمهیدات درمانی موثر را پیشنهاد می دهند. 

ابتلا به کم شنوایی اتفاقی یک شبه نیست بلکه فرآیندی تدریجی است در صورت بی توجهی به دریافت خدمات درمانی ماندگاری مشکل دور از انتظار نیست علاوه بر این که حوزه های مختلف زندگی را تحت شعاع قرار می دهد. 

مراجعه به مرکز سمعک تهران از آن جهت اهمیت دارد که می توان با چکاب سالانه در همان ابتدای بروز کم شنوایی آن را درمان کرد.

وجود نقص در حس شنوایی علاوه بر این که بر روابط اجتماعی و اعتماد به نفس تاثیر منفی دارد، سلامتی را نیز با خطر جدی مواجه می کند. برخی سالمندان به دلیل بی توجهی حال با مشکلات دیگری همچون افزایش فشار خون، استرس، بیماری های قلبی - عروقی، سرگیجه های مهیب و لطمات روحی دست و پنجه نرم می کنند. 

سمعک به عنوان یک ابزار مهیج علاوه بر این که از پیشرفت افت شنوایی جلوگیری می کند با کمک تکنولوژی توانسته شنیدن مطلوب این حس بینظیر را به افراد بسیاری دوباره هدیه بخشد.

سمعک چیست و چه کاری می کند

استفاده از سمعک فقط برای افراد خاص نیست. هر شخص در برهه ای از زندگی ممکن است به دلایل مختلف مجبور شود این وسیله الکترونیکی کوچک را استفاده کند تا با افزایش وضوح صدای اصوات، درک خود را بهبود بخشد. 

این وسیله با کمک عملکرد قسمت های اصلی همچون میکروفون، تقویت کننده اصلی (آمپلی فایر) و بلندگو توانسته آخرین شانس افراد درگیر مشکلات شنوایی باشد که به طرز معجزه آسایی نه تنها به شنیدن بهتر صدا ها کمک می کند بلکه در عملکرد اجتماعی نیز تاثیری شگرف دارد. نحوه عملکرد سمعک به این صورت است که میکروفون نقش دریافت کننده اصوات را بر عهده دارد و آن ها را به صورت سیگنال های الکتریکی تحویل تقویت کننده صدا می دهد. تقویت کننده هم همانطور که از اسم آن پیداست با بهبود قدرت سیگنال ها و ارسال با کمک بلندگو به حس شنوایی کمک می کند.

برخی از افراد زمانی که به آن ها گفته می شود نیاز به استفاده از سمعک دارند در ابتدا متعجب و حتی ممکن است عصبی شوند. متخصص گوش و حلق و بینی یا شنوایی سنج افرادی هستند که علم و تجربه کافی برای تشخیص میزان ضعف یا فقدان شنوایی را به عهده دارند. 

نگران نباشید حتی اگر میزان مشکل شما به شدت وسیع باشد می توانید از نقشه راهی که این متخصصان پس از ارزیابی و انجام آزمایش های مختلف ترسیم می کنند بهره بگیرید و با کمک سمعک به روز های خوش زندگی برگردید.

انواع سمعک کدامند؟

شرکت های سازنده سمعک را بصورت مختلف طراحی و تولید می کنند که از رایج ترین آن ها می توان سمعک پشت گوشی، سمعک داخل گوشی و سمعک داخل کانالی را نام برد که مزایای بیشماری با این اختراع منحصر به فرد برای بشر فراهم شده است. تا قبل از آن بازگشت به زندگی عادی و معمولی رویایی بود که حتی فکر کردن به آن لذت بخش بود.

فواید سمعک برای گروه کم شنوا

سمعک ها در اشکال و برند های مختلفی طراحی، تولید و عرضه شده اند تا با تقویت صدای گفتاری ارتباطات کلامی افراد درگیر را نیز بهبود بخشند.

● اعتماد به نفس و برگشت روحیه با سمعک

کم شنوایی و ناشنوایی در اثر عوامل مختلفی بروز می کنند با افزایش سن اغلب سالمندان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند که بر روحیه آن ها سایه می افکند. 

اما استفاده از سمعک این وسیله مقرون به صرفه نه تنها شخص صدا ها را بهتر می شنود بلکه به بهبود روابط اجتماعی و برگشت روحیه نیز منجر می شود.

● بهبود کیفیت زندگی

انسان موجودی اجتماعی است که همه روزه با افراد زیادی مراوده دارد. در صورت وجود مشکلات کم شنوایی فرد نه تنها در اجتماع نمی تواند جایگاه و نقش خود را به درستی انجام دهد بلکه به دلیل کمبود اعتماد به نفس انزوا و گوشه گیری را ترجیح می دهد اما حال با سمعک بدون اضطراب می توان در محیط های اجتماعی حاضر شد. 

● کاهش سرعت افت شنوایی

سمعک تنها در ترمیم صدا های از دست رفته نقش ندارد بلکه می توان با بکارگیری به موقع از بروز مشکلات جدی تر پیشگیری کرد و شنوایی فرد را به مسیر سلامت برگرداند.

● کاهش وز وز گوش

وز وز گوش که بصورت اصواتی سوت مانند شنیده می شود مشکل آزار دهنده ای است که بر کیفیت زندگی تاثیر بسیاری دارد. متاسفانه عوامل متعددی همچون وجود بیماری قلبی، مصرف برخی دارو ها، ابتلا به سرطان، تیروئید و حتی عفونت گوش میانی در بروز آن نقش دارند. یکی از راه هایی که می تواند این مشکل را کمرنگ کند استفاده از سمعک است.

● نسل جدید سمعک ها

روز به روز جامعه افرادی که نیاز به استفاده از سمعک دارند گسترده تر می شود. سمعک های قدیمی به گونه ای طراحی و تولید می شدند که فرد برای استفاده چندان رغبتی نداشت اما نسل جدید سمعک ها نه تنها از دید دیگران مخفی هستند بلکه بازدهی بالاتری را به ارمغان می آورند. 

● استفاده از برنامه های هوشمند

ارتباط برقرار کردن با وسایل هوشمند مانند تلفن چالشی جدی برای کم شنوایان است اما حال با سمعک این وسیله حیرت انگیز نه تنها افراد به راحتی می توانند با تلفن حرف بزنند بلکه لذت تماشای تلویزیون و موسیقی نیز فراهم شده است.

● حفظ سلامت فرد

تا قبل از اختراع سمعک افراد کم شنوا برای عبور از خیابان نیز نیاز به همکاری دیگران داشتند اما با سمعک نه تنها رمز گشایی از صدا های هشدار دهنده میسر شده است بلکه قادرند جزئیات اصوات را بهتر بشنوند. 

● کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر

شاید تعجب کنید که با بکارگیری سمعک ریسک ابتلا به آلزایمر نیز کاهش می یابد اما نتایج حاکی از مطالعات این نظریه را تایید کرده است.

راهنمای انتخاب سمعک

قبول مشکلات شنیداری برای بسیاری به سختی ممکن می شود و حتی پس از محرز شدن بیماری ترجیح می دهند به دلایل مختلف (خجالت و یا لجبازی) از کاربرد آن خودداری کنند. مراجعه به بهترین مرکز سمعک در تهران علاوه بر این که تشخیص دقیق شدت مشکل میسر می کند، مشاوره ای تخصصی درباره عواقب عدم استفاده نیز دریافت می شود. 

عوارض انتخاب غلط سمعک

در حال حاضر که در قرن بیست و یکم به سر می بریم تکنولوژی و پیشرفت علم در حوزه سمعک نیز نوآوری های جذابی را به ارمغان آورده است. علاوه بر افزایش کارایی، از نظر طراحی نیز بشدت خاص و منحصر به فرد هستند. اگر فرد بدون مشورت از سمعک خاصی استفاده کند ممکن است مشکلات دیگری نیز افزوده شود که به اشتباه آن را به سمعک تعمیم می دهند.

● خارش و ناراحتی گوش

بروز مشکلاتی مانند خارش و ناراحتی ارتباط چندانی با کاربرد سمعک ها ندارد. انتخاب درست این وسیله اعجاب انگیز نه تنها خطری ندارد بلکه قدرت شنوایی را نیز چندین برابر بهبود می بخشد اما زمانی می توان به این نتایج دست یافت که به فاکتور های مد نظر در زمان خرید دقت کرد. 

از مهمترین وظایف شنوایی سنج و پزشک متخصص تجویز سمعک مناسب و ارائه توصیه های پزشکی مانند استفاده از لوسیون یا پماد پوستی است. پس از مدتی فرد نه تنها احساس غیر عادی در گوش خود ندارد بلکه به آن عادت می کند.

● پیچیدن صدای شخص در گوش

پیچش صدای فرد در گوش چندان غیر عادی نیست و با گذشت مدتی برطرف می شود. نباید فراموش کنید که این وسیله قدرت شنیداری شما را در طیف وسیع تری فراهم کرده است که کم کم به آن عادت می کنید. 

● بروز سر درد و احساس خستگی

اخت شدن با سمعک چندان بدون چالش نیست و ممکن است در روز های اول احساس خستگی شدید نیز پدید یابد. پزشکان توصیه می کنند برای کاهش این مشکلات نیاز به استفاده مداوم در روز های نخست نیست بلکه می توان چندین ساعت استراحت کرد تا بدن شرایط جدید را بپذیرد.

برای کاهش معایب سمعک چه باید کرد؟ 

پزشکان متخصص و افراد دوره دیده شنوایی سنج قبل از تجویز سمعک ناگفته هایی را با فرد در میان می گذارند تا سریع تر به زندگی معمول و شنوایی استاندارد دست یابند. 

خرید سمعک دیجیتال مناسب از مهمترین نکاتی است که به تنظیم درست نیز کمک می کند. همچنین مراقبت و نگهداری از این وسیله حساس علاوه بر این که از هزینه دوباره جلوگیری می کند، تجربه دلنشینی را به ارمغان می آورد. 

قبل از اینکه برای تجویز سمعک به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کنید بد نیست اطلاعاتی در این باره داشته باشید:

خدمات کلینیک شنوایی سنجی شامل چیست؟

ادیومتری که در بین عموم به شنوایی سنجی نیز شناخته می شود یکی از شاخه های رشته ادیولوژی محسوب می شود. افرادی که از مشکلات شنوایی رنج می برند جهت ارزیابی به متخصصان این حوزه مراجعه می کنند‌. 

ادیوگرام نام نموداری است که از این طریق می توان به نتایج تست شنوایی سنجی پی برد. در واقع این متخصصان علاوه بر این که از نوع و شدت کم شنوایی مطلع می شوند قادرند محل آسیب را نیز بیان کنند.

انواع تست شنوایی سنجی

● شنوایی سنجی سابجکتیو

در این نوع شنوایی سنجی بیمار نقش اصلی را ایفا می کند که ‌متناسب با واکنش شخص این فرآیند صورت می گیرد. شنوایی سنجی یا ادیومتری تن خالص، آزمونی است که بر اساس فاکتور هایی همچون مسیر هوایی شنوایی در مقیاس دسیبل، فرکانس های ۲۵۰ تا ۸۰۰۰ هرتز را ارزیابی می کند. از طریق نمودار ادیوگرام می توان به نتایج آن پی برد. 

کاربرد فرکانس های ۲۵۰ تا ۴۰۰۰ هرتز در جهت ارزیابی دقیقتر مسیر استخوانی است. مزایای شنوایی سنجی به همینجا محدود نمی شود‌. از این طریق می توان فرکانس های بالا (۸۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ هرتز) را نیز مطلع گشت.

● ادیومتری گفتاری 

کم شنوایی از مشکلاتی است که بر حوزه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی تاثیر گذار است گاه تشخیص دقیق علت و شدرت عارضه با مشکل مواجه است. ادیومتری گفتاری یکی از راهکار هایی است که این فرآیند را تسهیل کرده است. 

در واقع این نوع تست شنوایی از طریق فاکتور هایی مانند میزان بازشناسی واژگان و درک این هدف را به سرانجام می رساند. پزشک زمانی که تشخیص دهد نیاز است به درک کلامی در زمان وجود نویز، شدت مشکلات گفتاری و توانایی بازشناسی کلمات پی ببرد این نوع ارزیابی را پیشنهاد می دهد. 

البته مزایای ادیومتری گفتاری به همینجا محدود نیست بلکه جلوه بدیعی از شدت تقویت و میزان خروجی سمعک و دیگر ابزار های کمک کننده شنیداری نیز فراهم می کند.

● شنوایی سنجی آبجکتیو

در این نوع شنوایی سنجی خود شخص و تحلیل واکنش های رفتاری چندان ضروری نیست اما با کسب اطلاع از شرایط فیزیکی، صوتی و الکترو فیزولوژیک فرآیند شنوایی سنجی صورت می گیرد. تست های شنوایی آبجکتیو اغلب اطلاعات بیشتری درباره مشکلات گوش میانی می دهد که شنوایی سنجی ایمیتانس را می توان یکی از آن ها دانست. تیمپانومتری و آزمون رفلکس اکوستیک از معیار های تشخیص دهنده محسوب می شوند.

● آزمون ABR

این نوع را از تست های شنوایی نورولوژیک دسته بندی می کنند که از نقاط قوت آن مشخص کردن سطح کارایی ساقه مغز شنیداری در زمان وجود محرک های محیطی است.

● الکترو کوکلئو گرافی (ECOG)

این نوع تست راهکاری خیره کننده است تا بتوان دورنمایی از نقش حلزون گوش در واکنش به محرک کلیک را به دست آورد. از این طریق شناسایی افراد درگیر بیماری منییر نیز ممکن است.

● آزمون OAE

همانطور که اشاره شد کم شنوایی از مشکلاتی است که به دلایل مختلف بروز می کند‌. نتایج این آزمون به علت دقیق وقوع کمک بسیاری می کند بطوری که افراد درگیر کم شنوایی حسی از مبتلایان به کم شنوایی عصبی به سهولت تشخیص داده می شوند. در واقع این اتفاق مرهون تشخیص محل آسیب است. 

بد نیست بدانید آزمون OAE خود شامل سه نوع TEOAE، DPOAE ،SFOAE است. اگر به دنبال بهترین کلینیک تهران هستید حتما توجه داشته باشید که کلیه تست های شنوایی را انجام دهند تا تشخیص دقیق تری صورت گیرد. 

ادیولوژی یا شنوایی شناسی چیست؟

مشکلات نا شنوایی و کم شنوایی از علت تا راهکار درمانی بشدت گسترده و وسیع هستند. ادیولوژی شاخه ای از علوم پزشکی است که به علل، علائم و راهکار های درمانی مرتبط با شنوایی می پردازد. 

متخصصان این حوزه که به شنوایی شناس یا ادیولوژیست شناخته می شوند وظیفه تشخیص علت مشکلات شنیداری را با عهده دارند تا از پیشرفت اختلالات جلوگیری شود. 

تشخیص دقیق زمانی میسر است که کلینیک های شنوایی سنجی از آزمون های مختلف مانند آزمون های شنوایی رفتاری OAE استفاده کنند تا بطور دقیق شدت عارضه را تشخیص دهند.

 پس از محرز شدن مشکلات کم شنوایی متخصصان شنوایی سنج نیاز است اطلاعاتی دقیق درباره فرکانس (فرکانس پایین، بالا و میانی)، شدت اختلال (ملایم یا شدید)، محل آسیب (بخش خارجی گوش، داخلی، سیستم عصبی مرکزی) را نیز به دست آورند و متناسب با آن نظر قطعی بیان کنند. 

وظیفه این متخصصان به همینجا ختم نمی شود بلکه با داشتن اطلاعات دقیق درباره مشکلات شنوایی حال نیاز است تمهیداتی اندیشیده شود که بسته به شدت و نوع مشکل می تواند شامل استفاده از سمعک، کاشت حلزون و... باشد. 

مراجعه کنندگان به متخصصان ادیولوژیست فقط افراد کهن سال نیستند بلکه ممکن است فرد از همان نوزادی نیاز به دریافت خدمات پزشکی داشته باشد بنابراین این متخصصان پس از تشخیص دقیق راهکار های درمانی را پیشنهاد می دهند. 

اگر از مشکلاتی مانند وز وز، بی شنوایی، ترس از صدا، اختلال پردازش شنیداری و... رنج می برید، می توانید از خدمات این متخصصان بهره ببرید تا رنج و سختی شما کاهش یابد.

شنوایی شناس یا ادیولوژیست کیست؟

شنوایی شناس فردی است که توانسته با کسب علم و تجربه مهارت تصحیح و اصلاح مشکلات شنوایی و دهلیزی را به دست آورد. این آسیب شناسان حرفه ای پس از سنجش توانمندی درباره میزان و شدت مشکلات شنوایی، تعادلی و وز وز گوش تمهیداتی را پیشنهاد می دهند تا از عود شدن این گروه از مشکلات جلوگیری شود. 

همچنین برای دریافت سمعک و یا کاشت حلزون نیاز به مشاوره و غربالگری شنوایی شناس است. از دیگر دامنه خدمات این متخصصان مشاوره خانواده برای کودکان و نوزادان درگیر کم شنوایی و آموزش راهکار های کمرنگ کننده مشکلات ارتباطی برای سالمندان ناشنوا ست. 

نحوه دریافت خدمات کلینیک شنوایی سنجی 

برای مراجعه به متخصصان شنوایی شناس علاوه بر مراکز و مطب های خصوصی می توان به بیمارستان ها، مراکز درمانی و حتی هلال احمر و بهزیستی نیز مراجعه کرد. 

خدماتی که در کلینیک های شنوایی سنجی ارائه می شود علاوه بر تشخیص درست روند درمان به موقع را تسهیل می کند ابزار های مختلفی مانند تست های شنوایی وجود دارد که می توان از آن ها موارد زیر را نام برد:

  • تست شنوایی ادیومتری تن خالص
  • آزمون های گفتاری
  • تیمپانومتری و تست رفلکس اکوستیک
  • VEMP 
  • ECOG  
  • OAE 
  • ABR
  • تست های تعادلی و توانبخشی دهلیزی 

تاریخچه شنوایی شناسی

مراجعه به متخصصین شنوایی سنج برای تشخیص شدت عارضه و استفاده از خدمات درمانی به جنگ جهانی دوم بر می گردد که عمده مراجعه کنندگان را سربازان تشکیل می دادند. پس از آن این حوزه درمانی روز به روز گسترش بیشتری یافت. Reymond Carhart  از افرادی است که نقش بسزایی در رسمیت بخشیدن به این حوزه درمانی دارند.

بهترین مرکز سمعک در تهران

روز به روز بر پیشرفت خدمات پزشکی به ویژه حوزه شنوایی سنجی افزوده می شود‌. حال کمتر شهری را می توان پیدا کرد که کلینیک استانداردی برای محک اختلالات شنوایی نداشته باشد. در تهران نیز به راحتی می توانید بهترین مرکز سمعک را پیدا کنید و از مشکلات مختلف همانند وز وز، مشکلات تعادلی، سرگیجه، کم شنوایی و... خلاص شوید. 

مرکز شنوایی سنجی آوا کاوان کلینیک تخصصی و فوق پیشرفته ای است که آمادگی خدمت رسانی به تمامی هموطنان عزیز را دارد. حضور متخصصان مجرب و دوره دیده می تواند تاییدگر کیفیت خدمات باشد.

.
سلام من برای تعمیر سمعک داخل گوشی فوناکم به کجا باید مراجعه کنم؟ مرکزی هست که شما پیشنهاد بدین؟
مهدیار
.
@#۱ سلام دوست عزیز. میتونین حضورا به مرکز ما مراجعه کنید. با ما تماس بگیرید همکاران بهتون وقت دقیق بدن
پشتیبانی آوا کاوان
.
عرض سلام خدمت دوستان. سمعک من باتری یک بار مصرف میخوره. اما الان پیدا کردن باتری کمی سخت شده. یکی از دوستانم گفت که با تعویض در سمعک میتونم تبدیلش کنم به شارژی؟ آیا اطلاعی از این موضوع دارین و میتونین این کار رو برای من انجام بدین؟ ممنون میشم راهنماییم کنین
عابدینی
.
@#۲ سلام دوست عزیز. بله این امکان هست منتها باید برند و مدل سمعکتون رو بدونیم. حضورا مراجعه بفرمایید یا تلفنی تماس بگیرید.
پشتیبانی آوا کاوان
.
مرکز سمعک تهران چه نمایندگی هایی رو داره؟ من سمعک برنافون دارم. میتونم برای تعمیر بیارمش اونجا؟ یکمی وز وز میکنه؟ نمیتونم خودم تنظیماتش رو درست کنم؟
علی واحدی
.
@#۳ سلام دوست عزیز. نه متاسفانه، اودیولوژیست باید تنظیمات سمعک رو انجام بده. برای اصلاح وز وز سمعکتون رو بیارید بررسی بشه
پشتیبانی آوا کاوان
.
سلام. سمعک اتیکن پشت گوشی چیزی موجود دارین؟ من سمعکم خراب شده گفتن دیگه درست نمیشه. میخوام این بار اتیکن بخرم.
هما صدری
.
@#۴ سلام دوست عزیز. بله تماس بگیرید همکاران راهنماییتون کنن
پشتیبانی آوا کاوان
نمایش بازخورد های بیشتر

افزودن دیدگاه جدید

کاربر گرامی شماره تماس، ایمیل شما به هیچ عنوان روی وب سایت رادیوکودک نمایش داده نخواهد شد. اگر می خواهید نام شما نیز بصورت عمومی نمایش داده نشود از عبارت "ناشناس" استفاده نمائید. برای مشاهده بازخوردهای بیشتر در این قسمت کلیک کنید.